Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Semmelweis Egyetemen Európában az elsők között, már a 80-as évek közepén működött MR készülék. A készülékkel vizsgálják többek között, hogy az újszülöttkori oxigénhiányos állapot milyen elváltozást okoz az agyban, és milyen módon lehet ezt a károsodást csökkenteni.
Semmelweis Egyetem MR Kutatóközpont, mely a magas színvonalú betegellátással párhuzamosan oktatásra és kutatásra is lehetőséget nyújt, 2006 tavaszán kezdte meg működését.

forrás: Semmelweis Színes

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A University of Manchester kutatói három dimenziós felvételeket készítettek műtéti altatásba kerülő emberek agyáról. A képek olyan alvásszerű állapotra utalnak, amiben az agy elektromos tevékenysége lassan alábbhagy, és bizonyos neuronok közötti kapcsolat hirtelen megszűnik. A videó megerősíteni látszik azt a korábbi elméletet, amely szerint az eszméletvesztés azért következik be, mert az információ feldolgozásáért felelős területek nem működnek megfelelően együtt

Eredeti cikk/forrás és még több kép: mother natura network

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
2010-11-29-13-47-34-3-water-is-one-of-the-best-tools-for-weight-loss-loNagyobb valószínűséggel szenvednek el pitvari fibrillációt, életveszélyessé válható szívritmuszavart.

A Kodama Szatoru által vezetett japán kutatócsoport 14 korábbi tanulmány eredményeit vetette össze. A metaelemzés azt mutatta, hogy a nagyivókat gyakrabban diagnosztizálták ezzel a típusú ritmuszavarral, mint azokat, akik nem ittak alkoholt, vagy mértékletesen tették azt.

A nagyivás definícióját különbözőnek találták a tanulmányokban, de legalább napi két pohár alkoholos italt jelentett férfiaknál, és legalább napi egy pohár italt nőknél. Voltak azonban olyan tanulmányok is, melyekben minimum napi hat pohár italnál húzták meg a nagyivás határát.

Összességében a rendszeresen sokat ivóknál 51 százalékkal találták nagyobbnak az életveszélyes pitvari fibrilláció kockázatát, mint a nem vagy alkalmilag ivóknál. A napi alkoholbevitel minden 10 grammos növekedése átlagosan 8 százalékkal emelte az állapot előfordulásának valószínűségét.

A kutatók hangsúlyozták, hogy a koronáriás szívbetegségek kockázatát viszont - melyek jóval gyakrabban okoznak halált, mint a pitvari fibrilláció - napi egy-két pohár alkohol csökkentheti. A mértékletes alkoholfogyasztás tehát a legtöbb ember számára egészséges szokás lehet.

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.