Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
vészhelyzetA Vészhelyzet (ER) hosszú életű amerikai kórházi játékfilmsorozat, melyet Michael Crichton író alkotott. Helyszíne egy megyei kórház sürgősségi osztálya Chicagóban, Illinois államban. A tévésorozatot a Constant c Productions és az Amblin Television készíti a Warner Bros. Television Productions, Inc. együttműködésével. A Vészhelyzet az NBC második legrégebben futó sorozata a maga 15 évadával, a Law & Ordert követően.
A sürgősségi osztályon mindig nagy a zűrzavar és a tempó. Nap mint nap betegek érkeznek és távoznak, az orvosok és nővérek döntésein pedig sokszor élet és halál múlhat. A sorozat ebbe a világba kalauzol el.
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

grace_klinikaA sorozat ötlete egy Shonda Rhimes nevű írónő fejéből pattant ki még 2004-ben, az amerikai ABC televíziós társaság fel is figyelt az ötletre és elkészítette a sorozat első részét, hogy megnézzék hogyan néznek ki az addigi tervek a képernyőn. Az elkészült rész jó lett de valami miatt mégsem bízott benne a csatorna ezért nem őszre, hanem inkább tavaszra rendelte be a sorozatot 13 résszel.

A készítők sokáig nem tudoták milyen címmel is fusson a sorozat a lehetséges alternatívák között olyanok voltak, mint: Complications (Bonyodalmak), Procedure (Eljárás), Surgeons (Sebészek) és Under the Knife (A kés alatt). De végül a sorozat eredeti címe a Gray's Anatomy nevű orvosi tankönyv elferdítésével Grey's Anatomy lett.

A sorozat az előkelő vasárnap 22:00-ás sávot kapta meg közvetlenül a Született feleségek mögött, ahol remekül teljesítet és végül a 13 részes első évadból csak 9 részt adtak le, a maradék négyet nem akarták a nyári időszakban elpazarolni. A második évad még több nézőt vonzott a képernyők elé és az ABC annyi potenciált látott a medikusokban, hogy amerika legnézettebb sporteseménye mögé a Super Bowl mögé tette a második évad egyik részét, ezzel új nézőket adva a sorozatnak.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Dokik (Scrubs)Az Emmy díjas történet John Dorian medikus gyakran bizarr élményeit mutatja be. "JD" úgy érzi, négy évnyi tanulás után mindenre fel van készülve, ami a kórházban érheti. A medikus azonban gyorsan szembesül azzal, hogy rengeteg meglepetés várja új munkahelyén, ahová legjobb barátjával, Turkkel érkezik. A tengerentúlon több, mint 11 millió ember nézte a Dokik történetét a kezdetekkor, a siker pedig azóta is töretlen. A mai napig folytatódik J.D. és kollégái története, jelenleg a kilencedik évadnál tartanak Amerikában.Amikor J.D. megérkezik a kórházba, nem is sejti hogy milyen figurákkal lesz körülvéve. Az üldözési mániás karbantartó, a szarkasztikus, és mindenkit leoltó főorvos, a kórházigazgató, aki a megtestesült gonosz, alkotják a cselekmények gerincét, de még sok más idióta figura is feltűnik...
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
dr. house

A Katie Jacobs, David Shore, Paul Attanasio és Bryan Singer producerek nevével fémjelzett Dr. House (House MD) a tv2-n szerdánként főműsor időben futó kórházi sorozat, melyben a gonosz maga a rejtélyes eset, a hős pedig egy arrogáns, vitatott módszereket használó orvos aki nem bízik senkiben, legkevésbé a betegeiben.

A sorozat címszereplője, Dr. Gregory House (Hugh Laurie) egy zseniális orvos, aki diagnosztákból álló kis csapatával a New Jersey-i Princeton-Plainsboro Oktatókórházban olyan betegek gyógyításával foglalkozik, akik rejtélyes betegségeivel más orvosok már nem boldogultak. A legtöbb rész bevezetővel kezdődik, ami a tünetek jelentkezését mutatja be.

Bejelentkezés

hirdetés

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.