Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
dr. house

A Katie Jacobs, David Shore, Paul Attanasio és Bryan Singer producerek nevével fémjelzett Dr. House (House MD) a tv2-n szerdánként főműsor időben futó kórházi sorozat, melyben a gonosz maga a rejtélyes eset, a hős pedig egy arrogáns, vitatott módszereket használó orvos aki nem bízik senkiben, legkevésbé a betegeiben.

A sorozat címszereplője, Dr. Gregory House (Hugh Laurie) egy zseniális orvos, aki diagnosztákból álló kis csapatával a New Jersey-i Princeton-Plainsboro Oktatókórházban olyan betegek gyógyításával foglalkozik, akik rejtélyes betegségeivel más orvosok már nem boldogultak. A legtöbb rész bevezetővel kezdődik, ami a tünetek jelentkezését mutatja be.

Doktor House megtestesíti mindazt, amit általában gorombaság alatt értünk, és bár orvos, ha nincs rá szükség igyekszik messzire elkerülni a betegeit is. Míg a stílusa némi kivetni valót von maga után, House tehetséges, megdöbbentő módszerei, megérzései és ötletei miatt széleskörű tisztelet övezi. House ritka betegségek diagnosztizálására specializálódott, számára az igazi kihívás magának az orvosi rejtélynek a megoldása. Csapata tehetséges ifjú orvosokból áll: Dr Eric Foreman (Omar Epps) neurológus, Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) immunológus és Dr Robert Chase (Jesse Spencer), akinek intenzív terápia a szakterülete. Jó barátja Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard) osztályvezető szakorvos, onkológus szintén a klinikán. House és főnöke, Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) közt szinte mindennaposak a konfliktusok House lekezelő és cinikus modora miatt, amivel már nem egy beteget megsértette, és mert kerüli a papírmunkát és a közgyógyellátást a klinikán.

House és csapata úgynevezett differenciáldiagnózis segítségével próbálja kideríteni a betegségek okát, azaz a páciens tüneteiből kiindulva határozzák meg azt, majd gyógyítják a betegséget. Ilyenkor House vezényletével egy fehér táblára felírják és összevetik a tüneteket. Cameron, Chase és Foreman különböző ötletekkel állnak elő, melyeket House rendszerint elvet, mindegyikben talál valami tévedést. A beteget sokszor félrekezelik, van amikor két, három alkalommal is egy rész alatt, de végül így jutnak el a megoldáshoz. A legtöbbször House orvosi indok nélkül, a feltevéseire hagyatkozva hozza meg a döntéseit és a diagnózist.

Gyakori jelenet a sorozatban, hogy a tulajdonos tudtával vagy még gyakrabban anélkül betörnek a kezelt beteg házába, munkahelyére, hogy megvizsgálják nem a környezetében előforduló jelenség okozta-e a bajt. David Shore a sorozat szülőatyja eredetileg a CSI-ra hasonlító műsort akart készíteni, ahol bűntény és gyanúsítottak helyett orvosi esetekkel találkozik a néző. Ezért mennek ki a szereplők úgymond helyszínelni.

Doktor House maga is fájdalomtól szenved, egy korábbi lábizom infarktus miatt. A fájdalmára Vicodin tablettát szed és emiatt kell bottal járnia.

Bejelentkezés

hirdetés

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.