Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

grace_klinikaA sorozat ötlete egy Shonda Rhimes nevű írónő fejéből pattant ki még 2004-ben, az amerikai ABC televíziós társaság fel is figyelt az ötletre és elkészítette a sorozat első részét, hogy megnézzék hogyan néznek ki az addigi tervek a képernyőn. Az elkészült rész jó lett de valami miatt mégsem bízott benne a csatorna ezért nem őszre, hanem inkább tavaszra rendelte be a sorozatot 13 résszel.

A készítők sokáig nem tudoták milyen címmel is fusson a sorozat a lehetséges alternatívák között olyanok voltak, mint: Complications (Bonyodalmak), Procedure (Eljárás), Surgeons (Sebészek) és Under the Knife (A kés alatt). De végül a sorozat eredeti címe a Gray's Anatomy nevű orvosi tankönyv elferdítésével Grey's Anatomy lett.

A sorozat az előkelő vasárnap 22:00-ás sávot kapta meg közvetlenül a Született feleségek mögött, ahol remekül teljesítet és végül a 13 részes első évadból csak 9 részt adtak le, a maradék négyet nem akarták a nyári időszakban elpazarolni. A második évad még több nézőt vonzott a képernyők elé és az ABC annyi potenciált látott a medikusokban, hogy amerika legnézettebb sporteseménye mögé a Super Bowl mögé tette a második évad egyik részét, ezzel új nézőket adva a sorozatnak.

A harmadik évadtól, vagyis 2006 őszétől a sorozat megkapta az előkelő Csütörtök 21:00-ás sávot amely a legkeresettebb a reklámozók körében. Ekkor viszont meg kellett küzdenie a CSI: Miami Helyszínelőkkel amerika legnézettebb sorozata címéért, amit sikerrel teljesített a sorozat. A sorozat óriási sikerén felbuzdulva a készítők a harmadik évad végéből kivezettek egy szereplőt és egy saját sorozatot kapott így született meg a Private Practice a testvérsorozat.

A negyedik évad töretlen sikerrel ment, de sajnos közpejött a forgatókönyvírók sztrájkja amely megcsonkította az évadot. A sorozat sikere töretlen maradt, hiszen a negyedik évad vége előtt már meg is kapta az ötödik évados berendelést.

A történet középpontjában Meredith Grey áll, az a céltudatos nő, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes életet élhessen egy olyan felelősségteljes munka mellett, ami mindezt lehetetlenné teszi. Elsőéves sebészeti gyakornokként dolgozik a Seattle Grace Kórházban barátaival, a szintén rezidensi évüket töltő Cristina Yanggal, Izzie Stevensszel, George O'Malleyvel és Alex Karevvel, akikkel tegnap még az iskolapadban ültek. Ma azonban már életek múlnak rajtuk.

 

 

Bejelentkezés

hirdetés

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.