Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Fidesz akár a költségvetési hiányt is növelné a kórházak adósságainak rendezése érdekében, az MSZP ugyanakkor elutasítja ezt a megoldást - hangzott el az egészségügyi bizottság keddi ülés után.

Mikola István (Fidesz) hangsúlyozta: számítások szerint a kórházak szállítói tartozása az év végére elérheti a 100 milliárd forintot, ehhez képest a kormányzat által ajánlott 4 milliárd forint "megszégyenítő." Mikola szerint a ha nem lesz gyökeres bevatkozás, akkor rendelések szünhetnek meg, és akár 8-10 ezer embert is elküldhetnek az ágazatból. Az ellenzéki képviselő szerint az egészségügy túl akarja élni ezt az időszakot és ha nem pótolják a 100 milliárd forintot, akkor úgy "megcsonkítják" az ágazatot, hogy azt több generáción keresztül lehet csak helyrehozni.
Kökény Mihály (MSZP) ezzel szemben leszögezte: a kormánypárt számára nem járható út a hiány növelése, hiszen "ezt már korábban is megszenvedte az ország." A szocialista politikus elmondta: nem lehet úgy tenni, mintha nem lenne válság, más országokban például adók emelésével, az egészségügyi intézmények 30-40 százalékának bezárásával, vagy az egészségügyi dolgozók fizetésének csökkentésével orvosolják a helyzetet. Kökény ugyanakkor hangsúlyozta: itt nincs erről szó, de értelmes, szakmai kompromisszumra van szükség a helyzet rendezésére.

FH

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.