Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Május óta nem kapnak fizetést a kiskunfélegyházi háziorvosi ügyeletért a szerződéses orvosok. Az önkormányzat 3 éve szervezte ki a szolgáltatást, a mintegy 30 alkalmazottat foglalkoztató magáncég pedig arra hivatkozik, hogy a városvezetés május óta nem fizeti ki nekik a kiegészítő támogatást, az OEP-től kapott normatíva pedig nem fedezi a költségeiket.
 
Kiskunfélegyháza szocialista-liberális vezetése 2006-ban szervezte ki a háziorvosi ellátást. A magáncéggel kötött szerződésben az önkormányzat vállalta, hogy az OEP-től kapott normatív támogatást havonta 2 millió forinttal kiegészíti. Már többször előfordult, hogy csak csúszással utalták át az összeget, de most már több mint 3 hónapja egyáltalán nem tudnak a cégnek fizetni. Kizárólag az OEP-finanszírozásból nem tudják kigazdálkodni az ügyelet megfelelő működését - mondta el a hírTV-nek Dr. Hőnyi Péter, az Emergency Service Kft. oktatási és módszertani igazgatója.
A városi kórház lehetőségeihez mérten támogatja a háziorvosi ellátást, de az alapellátási feladatait nem tudja átvállalni. Helyet biztosítottunk ingyenesen a kft.-nek, mert úgy gondoljuk, hogy a lakosság érdeke az, hogy az alapellátástól, a szakellátástól, a kórházi ellátástól a gyógyszerellátásig mindent egy helyen kapjon meg - fogalmazott Dr. Kovács József, a Kiskunfélegyházi Városi Kórház főigazgatója.
Amennyiben az üzemeltető nem kapja meg az elmaradt támogatást az önkormányzattól, hitelt kell felvennie, hogy ki tudja fizetni az orvosokat.
 

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.