Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Rákbetegek százait küldik el az Országos Onkológiai Intézetből, a vezetőség szerint nincs pénz új páciensek felvételére. Tiltakozásul felmondtak a nőgyógyászat vezetői, írja a Népszabadság.

Hiába utazott az Országos Onkológiai Intézetbe egy nyíregyházi háromgyerekes, méhnyakrákos fiatalasszony, nem fogadták. Orvosa azonnali műtétre küldte, az onkológusok azonban azt az utasítást kapták, hogy a kötelezően ellátandó területen kívülről nem vehetnek fel más betegeket.

A Népszabadság szerint az Onkológiai Intézetben, csak a nőgyógyászatról havonta 120-140 beteget küldenek el.

Az országos intézet nőgyógyászatának vezető orvosai etikailag és szakmailag is elfogadhatatlannak ítélték a vezetői döntést. Nem értik, miként fordulhat elő, hogy miközben lényegében üresen állnak a műtők, ők nem fogadhatják a rászorulókat.

Ezért lemondott az osztályvezetői csapat: elsőként az a két, nemzetközi hírű szakember, akit a világ igen sok országába rendszeresen hívnak operálni.

Ottó Szabolcs, az intézet főigazgató-helyettese szerint területi ellátási kötelezettségük az elsődleges. Kívülről legfeljebb akkor vesznek fel beteget előjegyzésbe, ha marad kapacitásuk.

A főváros egészségügyi vezetése átmeneti megoldást keres a helyzetre: több kórházába fogadta be az elsősorban vidékről érkező, súlyos betegeket, és az országos intézetből távozó orvosi csapat végzi itt a műtéteket.

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.