Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Egy fiatal rezidens azt szerette volna, hogy engedjék el a körülbelül húszezer forintos kamarai tagdíját, mert havi 95 ezer forintos kiadásai mellett 115 ezer forintos fizetése van. 

Méltányosságot kért az orvosi kamarától egy fiatal rezidens - akinek havi 95 ezer forintos kiadásai mellett 115 ezer forintos fizetése van -, hogy engedjék el a körülbelül húszezer forintos kamarai tagdíját, mely idén júniustól lesz kötelező, mert nem tudja kinyögni.

Fintha Attila a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: a kamaránál süket fülekre lelt. Ezt követően a honatyákhoz fordult és szeretett volna felszólalni az egészségügyi bizottság ülésén, de nem voltak rá kíváncsiak.

A patológus szakorvosjelölt elmondta, az ő szakterületén nincs hálapénzre lehetőség, mely egyes területekre kumulálódik csak, ezzel együtt hozzátette, a paraszolvencia akkor sem lehetnek kereseti forrásra jogalap, ha más területen dolgozna, mert etikailag elfogadhatatlannak tartja. A Magyar Orvosi Kamara azzal utasította el Fintha Attila kérését, hogy az éves tagdíj 20 400 Ft, ami havonta 1 700 forintot jelent. Ennek felét kell csak fizetnie a rezidenseknek.

Csakhogy Fintha Attila esete erre nem vonatkozik, ugyanis a rezidens az egyetem befejezése után néhány évig kutatással foglalkozott, így a jelenlegi kamarai alapszabály szerint teljes tagdíjat kellene fizetnie, s a napokban kihirdetett rezidens-rendelet sem vonatkozik rá. A kamarai tagdíj minden rezidens számára újabb, váratlan kiadás, s amennyiben ezt nem tudják kifizetni, a működési engedélyüket is visszavonják, s a szakképzést sem tudják befejezni – hívta fel a figyelmet Fintha Attila.

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.