Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Mintegy négyezer, állami alkalmazásban lévő jordániai orvos lépett sztrájkba vasárnap, hogy jobb életkörülményeket és magasabb fizetést követeljenek - közölte az ország orvosi szövetségének elnöke. Ahmad Armuti szerint az egészségügyi minisztérium alkalmazásában álló orvosok 360-450 dinárt (98.000-124.00 forint) keresnek, ami "a jelen körülmények között tragédia".

"A követeléseink nem újak. Ezt kértük az elmúlt húsz évben is" - fogalmazott a szövetség elnöke. "Ha a kormányzat javít az orvosok életfeltételein, a polgároknak biztosított szolgáltatás is javulni fog" - tette hozzá Armuti, aki szerint a munkabeszüntetés addig tart majd, amíg "a kormány nem reagál pozitívan".

A sztrájk 430 egészségügyi központot és 30 kórházat érint országszerte, ám nem vonatkozik a sürgősségi ellátásra. Jasin Hesban egészségügyi miniszter ugyanakkor arra szólította fel az orvosokat, hogy vegyék fel ismét a munkát, mivel a kormánynak időre van szüksége ahhoz, hogy áttekintse a követeléseket.

Jordániában eközben - a tunéziai és egyiptomi tüntetések hatására - kilencedik hete tartanak az utcai demonstrációk, amelyeken általános reformokat követelnek a polgárok.

Forrás: hirszerzo.hu

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.