Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedden, a Craig Venter által alapított CELERA cég szakemberei bejelentettek egy olyan eljárást, mely kilenc vegyületet azonosít a vérben az NSCLC kiszűrése céljából. A teszt biztonságos, gyors és egyszerű módja lehet a nem kissejtes tüdőrák biomarkerek általi korai megállapításának tömegspektroszkópiával.

Egy ilyen teszt lehetővé tenné a tüdőrák korai diagnosztizálását és gyors kezelését, mielőtt még szétterjed a testben.

"Ez az egyik legígéretesebb teszt, melyet eddig a nem kissejtes tüdőrák előrejelzésére láttam" - értékelte közleményében Harvey Pass, a New York-i Langone Egyetem munkatársa, aki az új diagnosztikus eljárást tesztelte.

A próbák során több mint 90 százalékos biztonsággal jelezte a gyorsteszt a tüdőrákot már az 1-es fázisban, amikor még többnyire gyógyítható.

Az eljárásban tömegspektográffal azonosítanak 9 jelzővegyületet a vérből. A cég kutatóinak bejelentése szerint - mely a tüdőrákról tartott San Franciscó-i nemzetközi konferencián hangzott el - dolgoznak egy még egyszerűbb, hat vegyületet meghatározó teszt kifejlesztésén is.

A tüdőrák világszerte 1,2 millió embert öl meg évente, az eseteket többnyire csak akkor diagnosztizálják, amikor már a daganat szétterjedt a tüdőből.

Az összes tüdőrákos eset mintegy nyolcvan százaléka NSCLC. A marylandi székhelyű (USA) CELERA -t Craig Venter eredetileg az emberi genom meghatározására hozta létre, később azonban diagnosztikai tesztek kifejlesztésére tértek át.

POSTER (pdf)

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.