Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A rezidens szövetség szerint bár a kormány megfelelő intézkedéseket hozott, a kórházak nem mindig játszanak tiszta lappal. Valamennyivel több fiatal orvos kerülhetett volna a betegágy mellé, ha az intézmények némelyike tiszta lappal játszik. Több helyütt ugyanis maguk a szakorvosjelöltek léptek vissza a munkavállalástól, sérelmezve a kórház eljárását. Az utánpótlás gondja mára csaknem kezelhetetlenné vált, a rezidenseket képviselő szövetség szerint az a kérdés, hogy a kormány prioritásként akarja-e kezelni a helyzet rendezését.

Kórházi trükkök tucatjával találkozhattak a fiatal orvosok a gyakornoki helyekre jelentkezések során – részletezte Papp Magor rezidens elnök a korábbi cikkünkben megjelenített helyzet okát. Mint lapunk elsőként megírta: a meghirdetett, csaknem nyolcszáz rezidensi hely fele üresen maradt. Hiába hozott a kormány a korábbi szabályokat enyhítő döntéseket, már nem tudta ellensúlyozni az eltelt évek kiszámíthatatlan egészségpolitikai lépései miatt kialakult ellenállást. A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) vezetője korábbi lapszámunkban egyebek mellett úgy nyilatkozott, több kórház azzal tetézte a bajt, hogy nem igényelte a hiányszakmákra jelentkező orvosok bérét ötven százalékkal növelő többletforrást, mert el akarta kerülni a dolgozók közötti bérfeszültséget.

Több más gond azonban csak nemrég került felszínre. Papp Magor úgy értesült, hogy egyes intézmények a szerződéskötéskor arra kérték a hiányszakmára – például a radiológiára – jelentkezőt, mondjon le a bérkiegészítésről. Másutt maga a jelölt vette észre, ráadásul az utolsó pillanatban, hogy a lehetségesnél kevesebb pénzt szánnak neki. Volt olyan kórház is, amely az időközben eltörölt röghöz kötést sajátosan alkalmazta volna azzal, hogy a szakvizsga megszerzése után két évig – kétmillió forintos szankcióval – magához láncolja az orvost. Az egyik vidéki intézmény sebészete pedig csak egy rezidenst vett föl a két meghirdetett helyre, noha mindkét jelentkező maximális pontszámot ért el a felvételin. Az MRSZ elnöke szerint fölmerül a gyanú, hogy az így fölszabadított helyet a kórház vezetősége valakinek odaígérte.

Az MRSZ tudomása szerint a frissen végzett orvosok ötven százaléka zömmel már külföldre távozott, vagy azt fontolgatja. Üresen maradtak sztárszakmának számító helyek is, és nem sikerült maradéktalanul feltölteni a háziorvosi keretet sem, ami ugyancsak példa nélküli. Pedig a fiatal orvosok nem akarnak mást, mint tisztességes megélhetést. A csábításnak is szívesen ellenállnának, noha az óriási, és – mint az elnök már több helyütt elmondta – a fejvadász cégek is egyre erőszakosabban próbálkoznak. Egy októberi állásbörzét például ingyen hirdettek meg cserébe azért, hogy a fiatalok megadják elérhetőségeiket.

Papp Magor szavai szerint a fejvadászok „nem szállnak le" róluk, hetente keresik föl őket, nettó 2700 eurós rezidensi állást kínálva valamelyik nyugati országban. A hazai nettó 95 ezer forintos havi bért tekintve, ez nyomós érv. A rezidensek elutasítják a hálapénzrendszert is, szerintük a társadalom morális megújítása nem valósítható meg az egészségügy erkölcsi megtisztítása nélkül. „Az orvosok szimbolikus csoportot jelentenek. Amíg mindenki elfogadja, hogy borítékokból finanszírozzuk az egészségügyet, addig ez társadalmi szintű mintát jelent. A korrupció felszámolása tehát nem megy a borítékok felszámolása nélkül" – mondta Papp Magor.

Az elnök szerint félő, hogy beavatkozás híján nálunk is érvényesül a Romániában tapasztalható jelenség: ott a 3500 végzős hallgatónak már évek óta kevesebb mint a fele dönt úgy, hogy szakorvos lesz hazájában. Kulcskérdés lenne tehát megtartani orvosainkat. A helyzet megoldására készen van az egészségügyi vezetéssel közösen kidolgozott terv, de a papír életre keltésének kormányzati prioritássá kell válnia.

Forrás: Rezidens.hu

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.