Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A LegitScript nevű online gyógyszeripari felügyelet és a KnujOn.com internetbiztonsági vállalat vizsgálata szerint szinte az összes gyógyszertárakkal kapcsolatos szponzorált keresési eredmény illegálisan működő patikákra mutat a Microsoft keresőjében, állapitották meg közös jelentésükben. A két cég nemrégiben górcső alá vette a Bing által megjelenített gyógyszeripari hirdetéseket, s azt találta, hogy azok 89,7 százalékban hamisak, illetőleg illegálisan üzemelő webpatikákat reklámoznak. Tekintettel arra, hogy a Microsoft minden egyes hirdetésre kattintásért pénzt kap a hirdetőtől, a vállalat áttételesen illegális tevékenységből profitál – jelentette ki John Horton, a LegitScript elnöke.

A felügyeleti cég munkatársai próbavásárlásokat is tartottak, melyek során kiderült: a reklámozott online patikákon keresztül vény nélkül juthatnak hozzá olyan készítményekhez, melyeket csak és kizárólag orvos írhat fel. Más esetben pedig olyan gyógyszert kaptak kézhez, melyről a laboratóriumi tesztek bebizonyították, hogy a termék hamisított.

Vajon csak a Bing által reklámozott webpatika között van ennyi illegális, vagy hasonló eredményt kapnánk a Yahoo illetve a Google advertising szolgáltatásával is?

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.