Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az új influenzavírus jelenlétét igazolták a vizsgálatok a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában megbetegedett gyerekek egy részénél – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
 
A tájékoztatás szerint a betegektől vett és a laboratóriumba küldött hét mintából négy bizonyult pozitívnak, és nem csak diákoknál, hanem tanároknál is igazolták a vírust. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg az összes megbetegedést ez a vírus okozta. Az ÁNTSZ ügyelete szerint csak tüneti kezelés kell, sokan már a hétvégén meggyógyulhatnak.
Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában – tájékoztatott előzőleg Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója. Az ÁNTSZ késő esti közlése szerint az illetékes járványügyi szakemberek felkerestek több lázas beteget, orr- és garatváladékot vettek tőlük. A beküldött hét minta közül négy esetben igazolódott az új influenza A(H1N1) vírus jelenléte.
Feltételezhető, hogy a szeptember elsejei tanévnyitón már betegen vett(ek) részt valaki(k), s ő(k) fertőzte, fertőzték meg társaikat.
Az ÁNTSZ egyben felhívja a figyelmet, hogy akinél ezután lépnek fel az influenza tünetei, a láz, végtagfájdalom, fejfájás, levertség, orrfolyás, tüsszögés, köhögés, elsőként alkalmazza az influenza tüneti kezelését, vagyis a lázcsillapítást, bő folyadékfogyasztást, és semmi esetre ne menjen közösségbe.

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

A tartalomból:

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.