Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
320 szurkoló, 84 sportoló, és a közös cél, hogy 10. alkalommal hozzuk el a Medikus Kupát. Így indultunk el Debrecenből Szegedre, a 40. alkalommal megrendezésre kerülő sporteseményre, melyet egész évben vártak az orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók.

398330_3805820423699_1223051577_33806659_2146984959_nSzámomra a Medikus Kupa a sportról és a szurkolásról szól. Arról, hogy milyen is az, amikor egy csapat vagyunk, egy csapattá válunk. Sportoló és szurkoló együtt küzd, együtt él, együtt lélegzik. Szurkolók nélkül nem lenne igazi a Kupa. Misem bizonyítja ezt jobban, amikor egy vesztesnek tűnő helyzetben a szurkolók biztatnak, csapatkiáltásokat, indulókat kiabálnak. Nem tudom jobban leírni ezt az érzést, de egyszerűen feltöltődsz. Nem érzel semmi mást, csak azt, hogy a csapatodnak, az egyetemednek szüksége van rád. Sokadik alkalommal vettem részt a Kupán, mint röplabdázó és sokszor éltem át ezt a felejthetetlen érzést. Csak a játékra és a többiekre koncentrálsz, mindenki mást kizársz, és így, közösen legyőzitek az ellenfelet. Vagy amikor a bíró lefújja a meccset és akkor tudatosul benned, hogy győztetek. Ha akkor rápillantasz a szurkolók vagy a csapattársaid arcára, láthatod a mérhetetlen büszkeséget.

Nem hiszem, hogy egy cikken keresztül be lehetne mutatni milyen is az, amikor a központi buli helyszínén felállított sátorban együtt szórakozik a négy orvosi egyetem hallgatósága, közel 2500 fő. Mind a pénteki, mind a szombati buli színvonalát mindenki megtapasztalhatta, de bármelyik nemzetközi fesztiválon megállta volna a helyét véleményem szerint.

Mindezeken túl talán mindenki a vasárnap délutánt várja a leginkább. Nem azért, mert már mindenki menne haza, hanem azért, mert most derül ki, hogy végül is ki viszi haza a Kupát. Képzeljen mindenki egy teremben kb. 2500 hallgatót, aki egyszerre kiabálja egyeteme indulóit. 4 egyetem pom-pom csapata mutatja be gondosan begyakorolt koreográfiáját, hogy elnyerje a hallgatók tetszését, elismerését. És akkor jön a pillanat. Az eredményhirdetés. Sportáganként, fiú-lány lebontásban, majd összetettben. Csak találgatni tudok, hogy idén miért nem nyertünk,de egy biztos, hogy a jövő évben Pécsett megrendezésre kerülő Medikus Kupára szívvel-lélekkel fog készülni az összes DOTE-s csapat. Addig is:

„Egy szív, egy dobbanás. DOTE."

Bejelentkezés

hirdetés

Ha részt szeretnél venni az oldal szerkesztésében jelentkezz a fórumon!

légy Te is admin ;)

 

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.