Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
320 szurkoló, 84 sportoló, és a közös cél, hogy 10. alkalommal hozzuk el a Medikus Kupát. Így indultunk el Debrecenből Szegedre, a 40. alkalommal megrendezésre kerülő sporteseményre, melyet egész évben vártak az orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók.

398330_3805820423699_1223051577_33806659_2146984959_nSzámomra a Medikus Kupa a sportról és a szurkolásról szól. Arról, hogy milyen is az, amikor egy csapat vagyunk, egy csapattá válunk. Sportoló és szurkoló együtt küzd, együtt él, együtt lélegzik. Szurkolók nélkül nem lenne igazi a Kupa. Misem bizonyítja ezt jobban, amikor egy vesztesnek tűnő helyzetben a szurkolók biztatnak, csapatkiáltásokat, indulókat kiabálnak. Nem tudom jobban leírni ezt az érzést, de egyszerűen feltöltődsz. Nem érzel semmi mást, csak azt, hogy a csapatodnak, az egyetemednek szüksége van rád. Sokadik alkalommal vettem részt a Kupán, mint röplabdázó és sokszor éltem át ezt a felejthetetlen érzést. Csak a játékra és a többiekre koncentrálsz, mindenki mást kizársz, és így, közösen legyőzitek az ellenfelet. Vagy amikor a bíró lefújja a meccset és akkor tudatosul benned, hogy győztetek. Ha akkor rápillantasz a szurkolók vagy a csapattársaid arcára, láthatod a mérhetetlen büszkeséget.

Nem hiszem, hogy egy cikken keresztül be lehetne mutatni milyen is az, amikor a központi buli helyszínén felállított sátorban együtt szórakozik a négy orvosi egyetem hallgatósága, közel 2500 fő. Mind a pénteki, mind a szombati buli színvonalát mindenki megtapasztalhatta, de bármelyik nemzetközi fesztiválon megállta volna a helyét véleményem szerint.

Mindezeken túl talán mindenki a vasárnap délutánt várja a leginkább. Nem azért, mert már mindenki menne haza, hanem azért, mert most derül ki, hogy végül is ki viszi haza a Kupát. Képzeljen mindenki egy teremben kb. 2500 hallgatót, aki egyszerre kiabálja egyeteme indulóit. 4 egyetem pom-pom csapata mutatja be gondosan begyakorolt koreográfiáját, hogy elnyerje a hallgatók tetszését, elismerését. És akkor jön a pillanat. Az eredményhirdetés. Sportáganként, fiú-lány lebontásban, majd összetettben. Csak találgatni tudok, hogy idén miért nem nyertünk,de egy biztos, hogy a jövő évben Pécsett megrendezésre kerülő Medikus Kupára szívvel-lélekkel fog készülni az összes DOTE-s csapat. Addig is:

„Egy szív, egy dobbanás. DOTE."

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Ismét egy innovatív TedMed előadást ajánlanék mindenki figyelmébe. Vajon Magyarországon mikor tanulhatnának a hallgatók ilyen boncasztalon?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Egy hihetetlenül érdekes Ted előadás, amelyet Allan Jones tartott 2011 júliusában, Skóciában. Az agyat egy városhoz hasonlítja, és olyan érdekes perspektívából mutatja be az agy működését, melyet csak kevesen tudnak.

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A New York-i Orvosi Egyetem medikusai a jövőben akár 3D-s szemüvegek segítségével tanulhatják az anatómiát. Hogyan? Az egyik Manhattan-i cég készíti el a virtuális emberi testet, melyet a hallgatók rendelkezésére bocsájtanak, hogy az olvasottaknak vizuálisan is láthassák.

A BioDigital Systems a Google Maps-hez hasonlóan képzeli el az orvosi oktatás jövőjét. Talán van benne valami...

 

Forrás: medgadget

Bejelentkezés

hirdetés

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.