Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

bfu1Az Amerikai Magyar Orvosszövetség magyar származású orvosok és kutatók szervezete, amely 1968-ban jött létre az Egyesült Államokban. A szövetség a floridai Sarasotában tartja éves találkozóit, ahova a világ minden részérõl érkeznek magyar orvosok és diákok. A HMAA hatodéves orvostanhallgatók részére szervez 3 hónapos cseregyakorlatot az Egyesült Államokbeli Buffalóban, mely az egyetemi évek legnépszerûbb elvégezhetõ cseregyakorlatai közé tartozik. A gyakorlat keretein belül hatodéves gyakorlatok közül több gyakorlat Buffaloban történõ letöltésére van lehetõség. A csereprogramra ötödévben kell jelentkezni.

A konferenciára egyetemi hallgatókat, rezidenseket, PhD hallgatókat és orvosokat egyaránt várunk. Fõ célunk, hogy összehozzuk azokat, akik már jártak a HMAA által szervezett hatodéves buffaloi cseregyakorlaton, továbbá a magyar orvosi egyetemeken ill. orvosok között népszerûsítsük a HMAA hazai és külföldi rendezvényeit, továbbá a cseregyakorlatot. Ezen kívül tudományos fórumot szeretnénk létrehozni a fenti célcsoportok számára.

A konferencián a magyarországi orvostanhallgatók megismerhetik a HMAA buffaloi hatodéves cseregyakorlatát és a gyakorlaton járt hallgatókat, továbbá a csereprogramot finanszírozó HAESF ösztöndíj alapot, érdekes elõadásokat hallhatnak volt és jelenlegi évfolyamtársaiktól, hazai és külföldi orvosoktól, ill. orvostanhallgatóktól.

A multidiszciplináris tudományos elõadásokon kívül sport- és kulturális programok is színesítik majd a kongresszust.

A konferencián lehetőség nyílik:

- a hatodéves buffaloi cseregyakorlat és az azt finanszírozó HAESF megismerésére (előadások, diszkussziók keretében)

- megismerkedni az Amerikai Magyar Orvosszövetséggel, és annak vezetőségi tagjaival

- előadást tartani a nemzetközinek számító konferencián bármely orvosi témában, melyről igazolást adunk és késõbbi felvételik, pályázatok során azt a diákok felhasználhatják.

A legjobb előadásokat a HMAA nagy értékû díjjal jutalmazza.

A konferencia főnyereménye (a bírálóbizottság által véleményezve) a legjobb előadónak (1. helyezettnek): részvétel a HMAA 2010-es sarasotai konferenciáján, ahol az első helyezett a dijnyertes előadasat megtartja. Az utat a HMAA finanszírozza. A fődíj feltétele a 2010-es balatonfüredi konferencián megtartott ANGOL nyelvű előadás.

A konferencia 2010. augusztus 20-21-én kerül megrendezésre a balatonfüredi Szívkórházban, melyre jelentkezni (mind előadónak mind résztvevőnek) 2010. június 1-ig a honlapunkról letölthető jelentkezési lap kitöltésével lehet.

 

Előzetes program:

2010. augusztus 20, péntek

09:30 Regisztráció

09:50 Megnyitó

10:15-12:00 Multidiszciplináris szekció I.

12:00 Ebéd

13:00-17:00 Multidiszciplináris szekció II.

18:00 Vízilabdameccs (férfiak-férfiak, nõk-nõk)

20:30 Bankett vacsora - Helyszín: Borcsa étterem (www.borcsaetterem.hu)

2010. augusztus 21, szombat

08:00 Multidiszciplináris szekció III.

Benne: körasztal beszélgetés a buffaloi cseregyakorlatról

12:00 Ebéd

13:00-15:00 Multidiszciplináris szekció IV.

15:00 Díjkiosztó, eredményhirdetés. Kvízjáték.

Délután társasági programok (strandröplabda, strandolás stb.)

 

Forrás és bővebb info: www.amosz.extra.hu

Bejelentkezés

hirdetés

blogtar_web

Támogatónk

Copyright Mediqs.hu © 2012. All Rights Reserved.